De 5 voordelen van marmerlook wandpanelen

De 5 voordelen van marmerlook wandpanelen

 

Marmer is super trendy én tijdloos. Of je het nu in de badkamer, wc of keuken plaatst, het geeft altijd een luxe en verfijnde uitstraling aan jouw interieur. Tegenwoordig zijn er ook veel marmerlook wandpanelen beschikbaar die dezelfde uitstraling geven als echt marmer, maar dan zonder het grote kostenplaatje. In deze blog zetten we de voordelen van marmerlook wandpanelen ten opzichte van marmer op een rijtje, want die zijn er genoeg!

Benieuwd naar het product?

Bekijk marmerlook wandpanelen
 

1. Kostenbesparend

Een van de grootste voordelen van marmerlook wandpanelen is dat het een stuk goedkoper is in vergelijking met echt marmer. Voor natuurlijk marmer betaal je al snel dubbel of zelfs driedubbel zoveel per m² dan voor marmerlook wandpanelen. Onze wandpanelen bieden dus een betaalbaar alternatief zonder in te leveren op de luxe uitstraling van natuurlijk marmer.

 

2. Onderhoudsgemak

Marmer vereist regelmatig onderhoud én speciale reinigingsmiddelen om de natuurlijke glans te behouden. Bij marmerlook wandpanelen is dit niet nodig. Ze zijn bestand tegen vlekken en hebben alleen een eenvoudige reiniging nodig met milde schoonmaakmiddelen en een zachte doek. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook moeite en geld.

 

3. Duurzaamheid 

Marmerlook wandpanelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals PVC, vezelplaten of composietmaterialen. Deze panelen zijn duurzaam en bestand tegen slijtage, krassen en stoten. In tegenstelling tot echt marmer, dat gevoelig is voor krassen en beschadigingen, behouden marmerlook wandpanelen hun mooie uitstraling gedurende een lange periode.

 

4. Veel keuzemogelijkheid 

Marmerlook wandpanelen zijn er in enorm veel kleuren en patronen. Of je nu kiest voor klassiek wit Carrara of voor een gewaagdere look, de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast kunnen de wandpanelen ook patronen bevatten die in natuurlijk marmer niet voorkomen, hierdoor kun je unieke en opvallende ontwerpen creëren die passen bij jouw persoonlijke stijl en interieur.

 

5. Eenvoudig installeren 

Het installeren van echt marmeren tegels en platen kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, iets waar je graag een professional voor raadpleegt. Het is een zwaar en schadegevoelig materiaal en een foutje of beschadiging is zo gemaakt. Met wandpanelen kan je heel goed als doe-het-zelver aan de slag. Je kan ze namelijk gemakkelijk over bestaande tegels heen aanbrengen. Bij XXL Direct zagen we de marmerlook wandpanelen vooraf gratis op maat zodat jij ze alleen nog maar met kit tegen de wand hoeft te bevestigen. Even afwerken en de klus is geklaard!

 

Keuken met wandpaneel Carrara

Badkamer met wandpaneel Milano

Toilet met wandpaneel Rocca

Aan de slag met wandpanelen  

Nu je de voordelen van marmerlook wandpanelen op een rij hebt, is het ook leuk om te weten dat er naast marmerlook nog meer mogelijkheden zijn. Zo zijn er ook wandpanelen met betonlook, houtlook of in effen uitvoering beschikbaar. Zo is er altijd een wandpaneel die bij jouw wensen en behoeftes past.  

Voor meer informatie over wandpanelen kun je terecht op onze website of neem contact op met onze klantenservice, we helpen je graag! 

Lees ook deze artikelen