Douglas houten terrasoverkapping

Douglas houten overkappingen

De keuze in onze douglas overkappingen is groot maar overzichtelijk. XXL Direct biedt al haar douglas houten overkappingen op maat aan:

  • Breedte variërend van 2,75 meter tot 50,16 meter. Ja dat leest u goed, ruim 50 meter.
  • Diepte variërend van 2 meter tot 5 meter.
  • Polycarbonaat kanaalplaten, transparant of opaal wit
  • Perfect voor u op maat gemaakt, levering in 48-72 uur
  • Ga naar onze 3D module en stel de door u gewenste Douglas houten terrasoverkapping op maat samen.

Onderconstructie van geschaafd Douglas hout

Wij hebben bewust gekozen voor een onderconstructie van het immens populaire douglas hout. Douglas hout is het “hard hout” van het noorden. Gaat zonder behandeling 10-15 jaar mee. Beits u het hout netjes en zorgt u d.m.v. poeren dat de staanders geen direct contact meer hebben met de grond dan kunt u deze levensduur aanzienlijk verlengen.

Het door ons aangeboden douglas hout komt allemaal uit duurzaam beheerde Europese bossen. Wij hebben gekozen voor dikke stevige staanders en balken waardoor de volledige constructie en het dak voldoen aan alle eisen. Ons hout is altijd volledig geschaafd en klaar voor eventuele behandeling met beits wanneer u dit mooi vindt. U hoeft niet zoals bij de meeste aanbieders die “fijn gezaagd” douglas hout bieden eerst nog alles helemaal te schuren. Verder zijn alle balken en staanders al voorzien van ingefreesde inkepingen en zwaluwstaarten waardoor u de onderconstructie in een handomdraai zelf in elkaar zet.

Kijk verder om de door u gewenste Douglas houten overkapping op maat te laten maken, laagste prijs van de Benelux, altijd met gratis verzending.

Overzicht van het gebruikte douglas hout:

Staanders: Geschaafd Douglas 145 x 145 mm
Muurbalk: Geschaafd Douglas 65 x 145 mm
Dwarsligger: Geschaafd Douglas 65 x 195 mm
Liggers: Geschaafd Douglas 65 x 145 mm
Schoren: Geschaafd Douglas 45 x95 mm

U ziet het, mooie robuuste staanders en echt dikke balken. Geen duplo verlijmde balken en geen dunne staanders en balken die amper het gewicht van uw dak bij een beetje sneeuw kunnen dragen. Bij XXL Direct krijgt u kwaliteit!

Polycarbonaat kanaalplaten dak

Uw nieuwe douglas houten overkapping is voorzien van een polycarbonaat kanaalplaten dak met daarbij de keuze uit transparante of opaal witte platen. De polycarbonaat platen zijn 16 mm dikke platen met een zeer sterke X-Wall structuur. Deze platen voldoen volledig aan het bouwbesluit. Dit betekent o.a. dat deze plaat gemakkelijk een zeer zware sneeuwbelasting kan weerstaan.

Naast de polycarbonaat platen bestaat het dak uit aluminium profielen, EPDM rubbers, schroeven etc. Al deze artikelen krijgt u netjes meegeleverd zodat u het dak in een paar uur op de douglas houten onderconstructie kunt opbouwen.

Voor de keuze van de polycarbonaat kanaalplaten is ons advies als volgt; Indien de overkapping geplaatste gaat worden op NW tot NO is het verstandig om een transparant dak te kiezen. Komt de overkapping op een andere windrichting dan is opaal wit een verstandige keuze aangezien het anders onder uw nieuwe overkapping in de zomer echt te warm wordt. De gebruikte 16 mm X-Wall polycarbonaat kanaalplaten zijn overigens allemaal voorzien van een UV werende laag. Wij bieden maar liefst 10 jaar garantie op alle onderdelen van het dak.

Aluminium profielen naar keuze

Wij bieden u de keuze uit blanke aluminium profielen en profielen op kleur, deze laatste bieden wij in antraciet RAL 7016 en zwart 9005.

Overkapping als DHZ bouwpakket, snelle levering

De douglas terrasoverkappingen van XXL Direct worden, volledig door ons voor u op maat gemaakt, binnen 2-3 werkdagen, gratis bij u geleverd, ook in België. U ontvangt een compleet DHZ pakket voorzien van alle bijhorende onderdelen en een eenvoudige handleiding.