Douglas houten terrasoverkapping

Douglas houten overkappingen

De keuze in onze douglas overkappingen is groot maar overzichtelijk. XXL Direct biedt, uit voorraad, een 32 tal modellen aan:

  • Breedte variërend van 3,16 meter tot 6,16 meter
  • Diepte variërend van 2,5 meter tot 5 meter.
  • Polycarbonaat kanaalplaten, transparant of opaal wit

Onderconstructie van geschaafd Douglas hout

Wij hebben bewust gekozen voor een onderconstructie van het immens populaire douglas hout. Douglas hout is het “hard hout” van het noorden. Gaat zonder behandeling 10-15 jaar mee. Beits u het hout netjes en zorgt u d.m.v. poeren dat de staanders geen direct contact meer hebben met de grond dan kunt u deze levensduur aanzienlijk verlengen.

Het door ons aangeboden douglas hout komt allemaal uit duurzaam beheerde Europese bossen. Wij hebben gekozen voor dikke stevige staanders en balken waardoor de volledige constructie en het dak voldoen aan alle eisen. Ons hout is altijd volledig geschaafd en klaar voor eventuele behandeling met beits wanneer u dit mooi vindt. U hoeft niet zoals bij de meeste aanbieders die “fijn gezaagd” douglas hout bieden eerst nog alles helemaal te schuren. Verder zijn alle balken en staanders al voorzien van ingefreesde inkepingen en zwaluwstaarten waardoor u de onderconstructie in een handomdraai zelf in elkaar zet.

Kijk verder voor een overzicht van onze Douglas houten overkappingen.

Overzicht van het gebruikte douglas hout:

Staanders: Geschaafd Douglas 145 x 145 mm
Muurbalk: Geschaafd Douglas 65 x 145 mm
Dwarsligger: Geschaafd Douglas 65 x 195 mm
Liggers: Geschaafd Douglas 65 x 145 mm
Schoren: Geschaafd Douglas 45 x95 mm

U ziet het, mooie robuuste staanders en echt dikke balken. Geen duplo verlijmde balken en geen dunne staanders en balken die amper het gewicht van uw dak bij een beetje sneeuw kunnen dragen. Bij XXL Direct krijgt u kwaliteit!

Polycarbonaat kanaalplaten dak

Uw nieuwe douglas houten overkapping is voorzien van een polycarbonaat kanaalplaten dak met daarbij de keuze uit transparante of opaal witte platen. De polycarbonaat platen zijn 16 mm dikke platen met een zeer sterke X-Wall structuur. Deze platen voldoen volledig aan het bouwbesluit. Dit betekent o.a. dat deze plaat gemakkelijk een zeer zware sneeuwbelasting kan weerstaan.

Naast de polycarbonaat platen bestaat het dak uit aluminium profielen, EPDM rubbers, schroeven etc. Al deze artikelen krijgt u netjes meegeleverd zodat u het dak in een paar uur op de douglas houten onderconstructie kunt opbouwen.

Voor de keuze van de polycarbonaat kanaalplaten is ons advies als volgt; Indien de overkapping geplaatste gaat worden op NW tot NO is het verstandig om een transparant dak te kiezen. Komt de overkapping op een andere windrichting dan is opaal wit een verstandige keuze aangezien het anders onder uw nieuwe overkapping in de zomer echt te warm wordt. De gebruikte 16 mm X-Wall polycarbonaat kanaalplaten zijn overigens allemaal voorzien van een UV werende laag. Wij bieden maar liefst 10 jaar garantie op alle onderdelen van het dak.

Kan ik de overkapping zelf op maat maken? Jazeker!

Voor een groot deel van de overkappingen welke wij dagelijks uitleveren geldt dat de standaardmaat al keurig passend is maar dit is natuurlijk niet altijd het geval. Leuke is dat u met simpel gereedschap zowel de onderconstructie als het dak zelf op maat kunt maken.

De douglas houten onderconstructie is zeer eenvoudig in de diepte aan te passen simpelweg door de liggers in de lengte in te korten met een decoupeer-, cirkel- of handzaag. De breedte aanpassen is iets minder makkelijk maar prima te doen door de gemiddelde klusser. De muurbalk zal tussen de al door ons ingefreesde zwaluwstaarten ingekort moeten worden. Ditzelfde geldt voor de dwarsligger, ook hier zal moeten worden ingekort en een nieuwe inkeping moeten worden gemaakt. Prima zelf te doen!

Voor het polycarbonaat platen dak geldt ook dat deze prima zelf is aan te passen in zowel de diepte als de breedte. De diepte door de polycarbonaat platen en de bijhorende aluminium profielen in te korten met een decoupeer-, cirkel- of handzaag. In de breedte op maat maken is helemaal eenvoudig, u zaag in de lengte een stuk van de plaat af met één van bovengenoemde zagen, klaar! Kijk snel verder bij onze Douglas houten overkappingen.

Overkapping als DHZ bouwpakket, snelle levering

De douglas terrasoverkappingen van XXL Direct worden, uit eigen voorraad, binnen 4 werkdagen, gratis bij u geleverd, ook in België. U ontvangt een compleet DHZ pakket voorzien van alle bijhorende onderdelen en een eenvoudige handleiding.