Retouren

Om een snelle en correcte afhandeling van jouw retourzending te regelen hanteren wij een retourprocedure. Deze bestaat uit twee soorten retour-afhandelingen, te weten:
1. Recht van retour binnen 30 dagen.
2. Retour van een product i.v.m. garantie aanspraak.
 

Retourprocedure 1: recht van retour binnen 30 dagen

  • Vraag een retourformulier aan via klantenservice@xxldirect.nl en vermeld hierbij de reden van retour. Speciaal op maat gezaagde artikelen zoals wandpanelen, EPDM etc. vallen volledig buiten het recht van retour. 
  • Vul het retourformulier volledig in (deze wordt per e-mail toegezonden). 
  • Let op, de retourzending dient te voldoen aan de volgende voorwaarden:  
1. Alle producten verkeren in nieuwstaat.
2. Alle verpakkingen zijn onbeschadigd.
3. De producten dienen, in de orginele verpakking, degelijk verpakt te worden in een overdoos.
4. Het pakket dient voldoende gefrankeerd te zijn, onvoldoende of niet-gefrankeerde retourzendingen worden niet aangenomen.
5. Let op: speciaal voor jou op maat gezaagde platen, EPDM etc. vallen volledig buiten het recht van retour. 

 

De kosten voor de retourzending en de risico's zijn volledig voor rekening van de koper. Je dient dus zelf de retourzending van zowel PostNL pakketten als grotere zendingen te verzorgen. 

Terugbetaling

Als het geretourneerde product voldoet aan bovenstaande voorwaarden, zullen wij zo snel mogelijk het aankoopbedrag terugstorten op jouw bank- of creditcardrekening. Je krijgt via de e-mail een creditnota opgestuurd. Voldoet het geretourneerde product niet aan deze voorwaarden, dan zal het aankoopbedrag niet gecrediteerd worden.

 

Retourprocudure 2: retourneren i.v.m. garantieaanspraak

Indien een door jou gekocht product defect raakt binnen hiervoor geldende garantietermijn, dien je de volgende procedure te volgen:

  • Meldt het defect via de mail (klantenservice@xxldirect.nl) of telefonisch: 088-1901200.
  • Afhankelijk van de oorzaak van het defect, zal de retourprocedure met je besproken worden.
  • De kosten van de retourzending zijn volledig voor rekening van de koper tenzij anders overeengekomen. Franco- of rembourszendingen worden niet aangenomen en retour afzender gestuurd.


Opnieuw leveren

Als het geretourneerde product onder de garantievoorwaarden valt, zal er eenzelfde product of een gelijkwaardig nieuw product geleverd worden op kosten van XXL Direct.