Werken bij XXL Direct

Welkom bij XXL Direct - een groeiend bedrijf dat constant op zoek is naar getalenteerde en enthousiaste collega's om ons team te komen versterken. Vanwege het grote succes van XXL Direct staan er voortdurend nieuwe vacatures online om onze kwaliteit en excellente service te kunnen blijven waarborgen voor onze klanten.

We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen in ons team en een goede balans te vinden tussen een sprankelende carrière, hard werken maar bovenal plezier hebben in je werk. Bekijk hieronder onze openstaande vacatures:

 

Werken bij XXL Direct

Openstaande Vacatures

Functieomschrijving van Commercieel Medewerker Binnendienst

Ben jij super klantgericht, hou je van aanpakken en wil je werken bij een jong en snelgroeiend bedrijf, waar jij écht het verschil kunt maken? Bij XXL Direct zijn we op zoek naar een enthousiaste Duitssprekende Commercieel Medewerker Binnendienst.

Wat vragen wij?

Als Commercieel Medewerker Binnendienst maak je deel uit van het salesteam en behandel je samen met je collega’s alle dagelijkse operationele zaken, projecten en taken die voortkomen uit de activiteiten vanuit onze Duitse webshop XXLdirect.de en de showroom.

Je beantwoordt de telefoon, reageert op e-mailberichten, voert chatgesprekken en vindt het super leuk om Duitstalige klanten telefonisch te helpen en haalt daar je energie uit. Je bent verrassend en kunt buiten de kaders denken, met als doel de verwachtingen van de klant te overtreffen. Je zorgt voor een stijgend serviceniveau én voor een nog grotere klanttevredenheid. Hierbij staat het advies geven bij een (online) aankoop of het oplossen van uitdagingen centraal.

Kenmerken van jou zijn dat je zelfstandig kunt werken, proactief bent, snel kunt schakelen, een flexibele instelling hebt en verantwoordelijkheid durft te nemen. Je werkt in een jong en enthousiast team, waarbij iedereen affiniteit heeft met de veranderende wereld van (online) retail. Je bent leergierig en wilt graag alle ins en outs van de XXL Direct producten aan de klant kunnen vertellen. Natuurlijk helpen wij je daarbij eerst goed op weg met gedegen product trainingen, zodat je dit enthousiast en met volle overtuiging kunt doen.

Op basis van je persoonlijke competenties en je eigen ambities kun je naast je werkzaamheden op de binnendienst ook extra taken en/of projecten uitvoeren, die kunnen variëren van het schrijven van (product)teksten, het bijwerken van de veelgestelde vragen (FAQ) voor de webshop, tot het verbeteren van interne processen of systemen.

Wat ga je doen als Commercieel Medewerker Binnendienst - Duitssprekend bij XXL Direct?

 • Je geeft informatie en advies aan Duitse consumenten over de producten van XXL Direct, van pre-sales tot upsell tot en met een op-en-top aftersales service;
 • Je handelt zelfstandig en correct vragen en/of klachten af via e-mail, telefoon live chat of social media;
 • Je bewaakt een goede verwerking van bestellingen, betalingen en retourzendingen;
 • Je denkt en helpt gevraagd en ongevraagd mee met het verbeteren van interne processen en systemen.

Wie zijn wij?

XXL Direct is een online groothandel in bouw- en bouwgerelateerde producten met eigen merkartikelen en eigen productie. Onze fabriek en showroom zijn gehuisvest in een groot en modern pand in Heteren, waar de groei met een technisch hoogwaardig machinepark wordt versneld. Het team (40 FTE) is jong, enthousiast en we groeien echt razendsnel.

XXL Direct heeft zich tot doel gesteld om in een aantal gedefinieerde markten en landen de groei van de afgelopen jaren voort te zetten en toonaangevend te zijn. Verdere internationale expansie is een wezenlijk deel van onze strategie. Er is een permanente focus op kwaliteit; we zijn altijd op zoek naar verbeteringen – in alle functies en op alle niveaus. Klanten waarderen ons gemiddeld met een prachtige 9.4, maar we gaan natuurlijk voor de 10!

De bedrijfscultuur van XXL Direct is informeel, zonder veel hiërarchie. Onze ambitie brengt een energieke groeicultuur met zich mee. Dat houdt in: jezelf blijven ontwikkelen, de vrijheid om je eigen verantwoordelijkheid te nemen binnen een innovatieve omgeving en deel uitmaken van een succesvol team. Samen werken aan hetzelfde doel, ongeacht opleiding, functie of leeftijd. En natuurlijk is plezier in je werk heel belangrijk!

Wat verwachten we van jou?

 • Een uitstekende goede beheersing van het Duits (mondeling en schriftelijk). Beheersing van het Nederlands is een grote pré;
 • Je bent in het bezit van een HBO-diploma of hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Energie en enthousiasme;
 • Je wordt echt gelukkig van het helpen van klanten en raakt niet snel in de stress van een beetje werkdruk;
 • Je hebt commercieel inzicht, bent communicatief vaardig en kunt je goed inleven in anderen;
 • Je hebt affiniteit met home en lifestyle producten en/of klussen en verbouwen;
 • Je bent beschikbaar voor 32– 40 uur per week.

Heb je misschien nog niet op alle punten de juiste ervaring, maar ben je wél super klantgericht, ambitieus en spreek en schrijf je goed Duits? Ook dan horen wij graag van je!

Wat bieden wij?

 • Een gevarieerde baan met bovengemiddeld veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief;
 • Flexibele werktijden;
 • Een platte organisatie met superkorte communicatielijnen en veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een salaris van € 2.500 – 3.500 bruto/maand op fulltimebasis, passend bij jouw skills en ervaring.

XXL Direct is een jong en bruisend bedrijf dat voortdurend mogelijkheden in de markt aangrijpt om te groeien. Kom jij ons team versterken?? Reageer dan snel door het versturen van jouw Curriculum Vitae en motivatie via de mail naar Joris Aerts (Marketing Manager): j.aerts@xxldirect.nl

Wij werven onze nieuwe collega's graag zelf. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Ben je een creatief marketingbrein met een vlotte pen en wil je werken bij een jong en snelgroeiend bedrijf, waar jij écht het verschil kunt maken? Bij XXL Direct zijn we op zoek naar een enthousiaste Content Marketeer / Copywriter.

Wat vragen wij?

We zoeken een gedreven collega die het een uitdaging vindt om ‘klussen en verbouwen’ begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Dagelijks inspireer en overtuig je heel veel mensen om hun eigen huis en tuin – heel eenvoudig en tegen lage kosten – nóg mooier te maken, hoe gaaf is dat?

Met pakkende merk- en productcontent draag jij een belangrijk steentje bij aan het internationaal uitbouwen van XXL Direct. Samen met je collega’s van het marketingteam kom je tot de meest creatieve ideeën, schud je een inspirerende tekst moeiteloos uit je mouw en werk je een idee vervolgens uit voor het betreffende online of offline kanaal.

Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe pakkende blog voor de website, het herschrijven van een bestaande artikelomschrijving met het oog op SEO of het ontwerpen van een flyer voor klanten die onze showroom bezoeken. Daarnaast denk je ook mee met het verbeteren van de teksten voor onze customer journey en het optimaliseren van onze offline en online marketing campagnes. Van TV tot social media, je bent echt overal bij betrokken!

Je wordt blij van het creëren van een hogere betrokkenheid bij XXL Direct en klanten die een aankoop doen op basis van jouw overtuigende teksten. Je denkt in oplossingen, werkt gestructureerd en bent nauwkeurig. Als Content Marketeer werk je veel samen met de Online Marketeer en de Marketing Manager. Het marketingteam is nog klein, maar zal in de nabije toekomst snel groter worden. Er valt veel te ontwikkelen en daar ben jij vanuit deze rol een belangrijke schakel in.

Wat ga je doen als Content Marketeer / Copywriter bij XXL Direct?

 • Schrijven van productteksten, brochures, blogs en overige websiteteksten en het verwerken van deze teksten in het content management systeem (Magento);
 • Constant up-to-date houden en optimaliseren van bestaande content aan de hand van een SEO-plan;
 • Creëren van content voor social media, gepersonaliseerde e-mail marketing campagnes en nieuwsbrieven;
 • Verzorgen van producten en content rondom de deelname van XXL Direct aan diverse televisieprogramma's;
 • Ontwikkelen en bewaken van de tekstuele huisstijl / tone-of-voice;
 • Schakelen met de interne fotograaf en vormgever om jouw teksten visueel te ondersteunen;
 • Uitbouwen en onderhouden van relaties met relevante influencers.

Wie zijn wij?

XXL Direct is een webshop met op-maat-gemaakte producten voor in en om het huis, die in onze eigen fabriek worden geproduceerd. We zijn gehuisvest in een groot en modern pand in Heteren, waar de groei met een technisch hoogwaardig machinepark wordt versneld. Het bedrijf (40 FTE) is jong, enthousiast en we groeien echt razendsnel.

XXL Direct heeft zich tot doel gesteld om in een aantal gedefinieerde markten en landen de groei van de afgelopen jaren voort te zetten en toonaangevend te zijn. Verdere internationale expansie is een wezenlijk deel van onze strategie. Er is een permanente focus op kwaliteit; we zijn altijd op zoek naar verbeteringen – in alle functies en op alle niveaus. Klanten waarderen ons gemiddeld met een prachtige 9.4, maar we gaan natuurlijk voor de 10!

De bedrijfscultuur van XXL Direct is informeel, zonder veel hiërarchie. Onze ambitie brengt een energieke groeicultuur met zich mee. Jezelf blijven ontwikkelen, de vrijheid om je eigen verantwoordelijkheid te nemen binnen een innovatieve omgeving en deel uitmaken van een succesvol team. Samen werken aan hetzelfde doel, ongeacht opleiding, functie of leeftijd. En natuurlijk is plezier in je werk heel belangrijk.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent in het bezit van een HBO-diploma in de richting van Marketing, Communicatie of Contentcreatie;
 • Je bent gek op schrijven. Dat doe je vlot, foutloos en aantrekkelijk, zodat je de doelgroep aanspreekt, informeert en inspireert;
 • Je hebt affiniteit met home en lifestyle producten en/of klussen en verbouwen;
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke rol;
 • Zelfstandigheid en leergierigheid en je vindt makkelijk je plek binnen een team van leuke collega's;
 • Je bent communicatief vaardig, hebt commercieel inzicht en kunt je goed inleven in anderen;
 • Een uitstekende beheersing van het Nederlands. Beheersing van het Duits is een pré;
 • Je bent beschikbaar voor 32 – 40 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Een gevarieerde baan met bovengemiddeld veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief;
 • Een platte organisatie met superkorte communicatielijnen en veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een salaris van € 3.000 – 4.000 bruto/maand op fulltimebasis, passend bij jouw skills en ervaring.

XXL Direct is een jong en bruisend bedrijf dat voortdurend mogelijkheden in de markt aangrijpt om te groeien. Kom jij ons team versterken?? Reageer dan snel door het versturen van jouw Curriculum Vitae en motivatie via de mail naar Joris Aerts (Marketing Manager): j.aerts@xxldirect.nl

Wij werven onze nieuwe collega's graag zelf. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Functieomschrijving van allround magazijnmedewerker

Ben jij een echte doener, hou je van aanpakken en wil je werken bij een jong en snelgroeiend bedrijf? Dan komen we graag met jou in contact! Bij XXL Direct zijn we op zoek naar een enthousiaste Allround Magazijnmedewerker.

Wat vragen wij?

Als Allround Magazijnmedewerker houd je je bezig met taken lopend van reach-/heftruck rijden, orders picken en verpakken, tot aan het bedienen van de houtbewerkingsmachines of het automatisch platenmagazijn. Geen dag is hetzelfde! Binnen het team heb je geen vaste taak, maar heb je afwisselende werkzaamheden waar samenwerken de hoofdrol speelt.

Je werkt snel én nauwkeurig en vindt het leuk om te zorgen dat onze klanten snel van hun bestelling kunnen genieten. Kortom, je bent een energieke logistieke aanpakker die het leuk vindt om ons team te komen versterken!

Wat ga je doen als Allround Magazijn Medewerker bij XXL Direct?

 • Je draagt zorg voor het lossen, controleren en inslaan van binnenkomende goederen;
 • Je pickt orders, pakt deze in maakt ze gereed voor verzending;
 • Je bedient het automatisch platenmagazijn;
 • Je bent één van de reach-/heftruck chauffeurs en zorgt dat alles op de juiste plek terecht komt;
 • Je draagt zorg voor orde en netheid in het gehele magazijn.

Wie zijn wij?

XXL Direct is een online groothandel in bouw- en bouwgerelateerde producten met eigen merkartikelen en eigen productie. Onze fabriek en showroom zijn gehuisvest in een groot en modern pand in Heteren, waar de groei met een technisch hoogwaardig machinepark wordt versneld. Het team (40 FTE) is jong, enthousiast en we groeien echt razendsnel.

XXL Direct heeft zich tot doel gesteld om in een aantal gedefinieerde markten en landen de groei van de afgelopen jaren voort te zetten en toonaangevend te zijn. Verdere internationale expansie is een wezenlijk deel van onze strategie. Er is een permanente focus op kwaliteit; we zijn altijd op zoek naar verbeteringen – in alle functies en op alle niveaus. Klanten waarderen ons gemiddeld met een prachtige 9.4, maar we gaan natuurlijk voor de 10!

De bedrijfscultuur van XXL Direct is informeel, zonder veel hiërarchie. Onze ambitie brengt een energieke groeicultuur met zich mee. Dat houdt in: jezelf blijven ontwikkelen, de vrijheid om je eigen verantwoordelijkheid te nemen binnen een innovatieve omgeving en deel uitmaken van een succesvol team. Samen werken aan hetzelfde doel, ongeacht opleiding, functie of leeftijd. En natuurlijk is plezier in je werk heel belangrijk!

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt MBO werk- en denkniveau
 • Je bent flexibel en kunt zowel in teamverband als zelfstandig nauwkeurig werken
 • Je hebt commercieel inzicht, bent communicatief vaardig en kunt je goed inleven in anderen;
 • Je hebt interesse in het leren bedienen van bewerkingsmachines
 • Je werkt nauwkeurig en geordend;
 • Je bent enthousiast en houdt van aanpakken.

Kortom, een energieke logistieke aanpakker die het leuk vindt om ons team te versterken.

Wat bieden wij?

 • Een vaste baan bij een leuk bedrijf met jonge collega’s
 • Werken in een modern geautomatiseerd warehouse
 • Een afwisselende baan met bovengemiddeld veel vrijheid
 • Werken in dagdienst en in een 2- of 3-ploegensysteem
 • 25 vakantiedagen (op fulltimebasis), een reiskostenvergoeding en vakantiegeld;
 • Salaris van € 1.950 - € 2.650 per maand op fulltimebasis, passend bij jouw skills en ervaring.

Lijkt het je leuk om binnen ons enthousiaste team als Allround Magazijnmedewerker aan de slag te gaan? Reageer dan snel door jouw cv en motivatie te mailen naar Jasper van Omme (Manager Operations): j.vanomme@xxldirect.nl

Wij werven onze nieuwe collega's graag zelf. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Functieomschrijving van Machine operator hout en/of kunststofplaten

Ben jij een echte doener, hou je van aanpakken en wil je werken bij een jong en snelgroeiend bedrijf? Dan komen we graag met jou in contact! Bij XXL Direct zijn we op zoek naar een enthousiaste Allround Magazijnmedewerker.

Wat vragen wij?

Als Machine Operator houd je je bezig met het op maat produceren van onze houten overkappingen en/of kunststofplaten. Onder toezicht van een teamleider sta jij aan de machines en controleer je het proces in detail. Voldoen de producten aan de kwaliteitseisen, loopt de machine soepel, is er voldoende aanvoer van nieuwe grondstoffen, etc. Wanneer er kleine storingen ontstaan kun jij deze oplossen zodat de machine weer snel door kan. Binnen het team heb je geen vaste taak, maar heb je afwisselende werkzaamheden waar samenwerken de hoofdrol speelt.

Je werkt snel én nauwkeurig en vindt het leuk om te zorgen dat onze klanten snel van hun bestelling kunnen genieten. Kortom, je bent een energieke logistieke aanpakker die het leuk vindt om ons team te komen versterken!

Bij XXL Direct heb je voldoende doorgroeimogelijkheden. Heb je de functie van Machine Operator goed onder de knie? Dan wordt er gekeken naar waarin jij je kan en wil specialiseren.

Wat ga je doen als Machine Operator bij XXL Direct?

 • Je draagt zorg voor het lossen, controleren en inslaan van binnenkomende goederen;
 • Je pickt orders, pakt deze in maakt ze gereed voor verzending;
 • Je bedient het automatisch platenmagazijn;
 • Je bent één van de reach-/heftruck chauffeurs en zorgt dat alles op de juiste plek terecht komt;
 • Je draagt zorg voor orde en netheid in het gehele magazijn.

Wie zijn wij?

XXL Direct is een online groothandel in bouw- en bouwgerelateerde producten met eigen merkartikelen en eigen productie. Onze fabriek en showroom zijn gehuisvest in een groot en modern pand in Heteren, waar de groei met een technisch hoogwaardig machinepark wordt versneld. Het team (40 FTE) is jong, enthousiast en we groeien echt razendsnel.

XXL Direct heeft zich tot doel gesteld om in een aantal gedefinieerde markten en landen de groei van de afgelopen jaren voort te zetten en toonaangevend te zijn. Verdere internationale expansie is een wezenlijk deel van onze strategie. Er is een permanente focus op kwaliteit; we zijn altijd op zoek naar verbeteringen – in alle functies en op alle niveaus. Klanten waarderen ons gemiddeld met een prachtige 9.4, maar we gaan natuurlijk voor de 10!

De bedrijfscultuur van XXL Direct is informeel, zonder veel hiërarchie. Onze ambitie brengt een energieke groeicultuur met zich mee. Dat houdt in: jezelf blijven ontwikkelen, de vrijheid om je eigen verantwoordelijkheid te nemen binnen een innovatieve omgeving en deel uitmaken van een succesvol team. Samen werken aan hetzelfde doel, ongeacht opleiding, functie of leeftijd. En natuurlijk is plezier in je werk heel belangrijk!

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt MBO werk- en denkniveau
 • Je bent flexibel en kunt zowel in teamverband als zelfstandig nauwkeurig werken
 • Je hebt commercieel inzicht, bent communicatief vaardig en kunt je goed inleven in anderen;
 • Je hebt interesse in het leren bedienen van bewerkingsmachines
 • Je werkt nauwkeurig en geordend;
 • Je bent enthousiast, punctueel en houdt van aanpakken.

Wat bieden wij?

 • Een vaste baan bij een leuk bedrijf met jonge collega’s
 • Werken in een modern geautomatiseerd warehouse
 • Een afwisselende baan met bovengemiddeld veel vrijheid
 • Werken in dagdienst en in 2- of 3-ploegensysteem
 • 25 vakantiedagen (op fulltimebasis), een reiskostenvergoeding en vakantiegeld;
 • Salaris van € 1.950 - € 2.650 per maand op fulltimebasis, passend bij jouw skills en ervaring.

Lijkt het je leuk om binnen ons enthousiaste team als Machine Operator aan de slag te gaan? Reageer dan snel door jouw cv en motivatie te mailen naar Jasper van Omme (Manager Operations): j.vanomme@xxldirect.nl

Wij werven onze nieuwe collega's graag zelf. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.