Douglas houten terrasoverkapping op maat

Beschikbaarheid: Op voorraad
Werkdagen vóór 15:00 besteld, levertijd 2-3 werkdagen

Bij XXL Direct maken wij jouw Douglas houten terrasoverkapping precies naar wens voor jou op maat! Het enige wat je hoeft te doen is aan ons de maten doorgeven en wij zorgen ervoor dat er een compleet bouwpakket bij jou thuis geleverd wordt. 

Wij zorgen er dus voor dat jouw hierboven samengestelde Douglas houten terrasoverkapping tot op de cm nauwkeurig op maat wordt gemaakt. Vast aan de muur of vrijstaand? Bij XXL Direct kan het allebei! Alle zwaluwstaarten, inkepingen en verbindingen zijn allemaal exact op de juiste plek aangebracht. Ook worden de polycarbonaat kanaalplaten voor het dak op maat gezaagd geleverd. Het hout wordt door onszelf geschaafd en bewerkt zodat je geen ruwhout met splinters ontvangt. Zo kun je het hout eventueel direct in de beits zetten om de overkapping een eigen kleur te geven.

De Douglas houten terrasoverkapping wordt als een compleet doe-het-zelf bouwpakket bij je thuis geleverd die je met de bijgeleverde handleiding gemakkelijk in elkaar zet!

Alle onderdelen van een op maat gemaakte Douglas houten terrasoverkapping:

Douglas houten onderconstructie

Staanders:, 14,5 cm x 14,5 cm, lengte 240 cm geschaafd Douglas hout. Het aantal staanders dat je ontvangt is altijd gelijk aan het aantal staanders dat zichtbaar is in de 3D weergave bij het samenstellen van jouw terrasoverkapping. De staanders zijn voorzien van een inkeping voor eenvoudige montage van de dwarsligger. De standaard doorloophoogte is 220,5 cm, maar deze kun je in de configurator zelf eenvoudig aanpassen. 

 Douglas staander 145 x 145 mm voorzien van inkeping

Muurbalk: 6,5 cm x 14,5 cm, geschaafd Douglas hout. De muurbalk is voorzien van ingefreesde zwaluwstaarten voor een snelle, zeer stevige en bijna onzichtbare montage van de liggers. Bij een breedte van de overkapping van meer dan 4 meter bestaat deze uit 2 of meer delen en is voorzien van een haaklas. Bij een diepte van meer dan 4 meter ontvang je een extra dikke muurbalk van 6,5 cm x 19,5 cm.

 Muurbalk voorzien van ingefreesde zwaluwstaarten

Dwarsligger: 6,5 cm x 19,5 cm, geschaafd Douglas hout. De dwarsligger is voorzien van inkepingen voor een eenvoudige montage van de liggers. Bij een breedte van de overkapping van meer dan 4 meter bestaat deze uit 2 of meer delen voorzien van een haaklas.

 Dwarsligger voorzien van inkepingen

Liggers: 6,5 cm x 14,5 cm, geschaafd Douglas hout. De lengte is afhankelijk van de diepte van het dak. De liggers zijn voorzien van gefreesde zwaluwstaarten voor een snelle, zeer stevige en bijna onzichtbare montage in de muurbalk. De liggers zijn bovendien altijd passend bij de gekozen diepte van het dak. Zo ontvang je bij een diepte van meer dan 4 meter extra dikke liggers van 6,5 cm x 19,5 cm.

 Liggers voorzien van gefreesde zwaluwstaarten

Schoren: 4,5 cm x 9,5 cm, geschaafd Douglas hout. De lengte van de schoren is altijd 65 cm. Je ontvangt bij twee staanders, twee schoren en bij drie staanders, vier schoren etc. 

 Schoren voor extra stevigheid

Optioneel

Betonpoeren: 15 cm x 15 cm antraciet met facetrand, hoogte 58 cm incl. handig verstelbare plaat en 4 houtbouten.

 Betonpoer antraciet met facetrand en handig verstelbare plaatmet stelplaat en draadbout

Polycarbonaat kanaalplatendak 

XXL Direct levert professionele kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs, door ons is een zorgvuldige selectie gemaakt van materialen die allemaal uit Europa komen, wij bieden 10 jaar garantie op het gehele dak. Het dak is zowel UV- als hagelbestendig. Het meegeleverde polycarbonaat kanaalplaten dak is ook helemaal voor je op maat gesneden en gezaagd, dus de polycarbonaat kanaalplaten zijn netjes in de breedte en lengte gesneden en de aluminium profielen zijn in de juiste lengte afgekort.

Onderstaand vind je een opsomming van alle bij het dak behorende artikelen. Dak tbv douglas overkapping alle artikelen

1. Zelftappende houtschroef mat antraciet RAL 7016

2. RVS schroef mat antraciet RAL 7016 met EPDM ring, en Fischer DuoPower plug 6 x 30

3.  RVS schroeven mat antraciet RAL 7016

4.  Aluminium bovenprofielen mat antraciet RAL 7016

5.  Aluminium F afwerkingsprofielen mat antraciet RAL 7016

6.  Aluminium U-profiel mat antraciet RAL 7016

7.  Aluminium eindstukje mat antraciet RAL 7016

8 & 9.  Polycarbonaat X-Wall kanaalplaten 16 mm

10.  EPDM afdichtingsstrips

11.  EPDM onderlegrubber

12.  Anti stof tape open

13.  Anti stof tape dicht

14.  Aluminium muurprofiel mat antraciet RAL 7016

15.  EPDM rubberslab

Siliconenkit zuurvrij

Toepassing

De toepassingsmogelijkheden voor een houten terrasoverkapping zijn eindeloos. Zo is deze te gebruiken als dak of afdak voor een terras, veranda, carport, aanbouw, serre, schuur, fietsoverkapping, fietsschuur, fietsenhok, fietsenberging en meer.

Handleiding

Download hier de handleiding voor de Douglas houten terrasoverkapping.

Adobe PDF Handleiding douglas houten terrasoverkapping met kanaalplaten dak

 

Douglas houten terrasoverkapping op maat

 

Wil je na het zien van dit alles toch liever een overkapping met een plat dak? Deze bieden wij ook volledig op maat gemaakt. Kijk dan bij de Douglas overkapping op maat gemaakt.

 

Meer informatie
Product Details
Vast aan muurJa VrijstaandNee
Algemene kenmerken
Garantie5 jaar
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Douglas houten terrasoverkapping op maat
Uw waardering