Douglas houten terrasoverkapping op maatPrijs per m² Meter Price 1.250,11 1.033,15 Winkelprijs Normale prijs 1.250,11 1.033,15 Onze prijs 1.250,11 1.033,15
Inclusief 21% BTW Exclusief BTW
Art.nr.
70651000
Beschikbaarheid: Op voorraad
Werkdagen vóór 15:00 besteld, levertijd 2 werkdagen

Een Douglas houten terrasoverkapping speciaal voor u op maat gemaakt en dat voor de gegarandeerd de laagste prijs in de Benelux? U heeft hem gevonden!

Wij maken binnen 48 uur de door u hierboven gekozen overkapping helemaal voor u en tot op de cm nauwkeuring op maat. Alle zwaluwstaarten, inkepingen en verbindingen zijn allemaal al exact op de juiste positie aangebracht, u hoeft hem alleen nog maar in elkaar te zetten ( een duidelijke gebruiksaanwijzing wordt meegeleverd).

XXL Direct gebruikt het beste Douglas hout verkrijgbaar, keurig netjes geschaafd dus geen ruwhout met allemaal splinters, U kunt het hout, indien gewenst, eventueel direct in de beits zetten om de overkapping uw eigen kleur mee te geven. Naast het op maat gemaakte Douglas hout bestaat het door u te ontvangen pakket uit een compleet polycarbonaat kanaalplaten dak met de door u gekozen aluminium profielen, ook allemaal speciaal voor u op maat gemaakt!

Waaruit bestaat een op maat gemaakte Douglas houten terrasoverkapping van XXL Direct uit?

Douglas houten onderconstructie:

Staanders, 145 mm x 145 mm, geschaafd Douglas hout. Aantal staanders is altijd zoals zichtbaar in de 3D weergave bij de maten van uw keuze (weergave t/m 15 meter, hierboven is de verhoudig gelijk maar niet zichtbaar). Staanders zijn voorzien van een inkeping voor eenvoudige montage van de dwarsligger.

 Douglas staander 145 x 145 mm voorzien van inkeping

Muurbalk, 65 mm x 145 mm, geschaafd Douglas hout. De muurbalk is voorzien van ingefreesde zwaluwstaarten voor snelle, zeer stevige en bijna onzichtbare montage van de liggers. Bij breedte van overkapping van meer dan 4 meter bestaat deze uit 2 of meer delen voorzien van een haaklas.

 Muurbalk voorzien van ingefreesde zwaluwstaarten

Dwarsligger, 65 mm x 195 mm, geschaafd Douglas hout. Dwarsligger is voorzien van inkepingen voor eenvoudige montage van de liggers. Bij breedte van overkapping van meer dan 4 meter bestaat deze uit 2 of meer delen voorzien van een haaklas.

 Dwarsligger voorzien van inkepingen

Liggers, 65 mm x 145 mm, geschaafd Douglas hout. Lengte afhankelijk van diepte dak. Liggers zijn voorzien van gefreesde zwaluwstaarten voor snelle, zeer stevige en bijna onzichtbare montage in de muurbalk. Liggers zijn altijd passend bij de gekozen diepte van het dak.

 Liggers voorzien van gefreesde zwaluwstaarten

Schoren, 45 mm x 95 mm, geschaafd Douglas hout. Lengte altijd 650 mm. U ontvangt bij 2 staanders 2 schoren en bij 3 staanders 4 schoren etc.

 Schoren voor extra stevigheid

Optie:

Betonpoer, piramide 150 mm x 150 mm / 250 mm x 250 mm x 350 mm incl RVS stelplaat.

 Betonpoer met stelplaat en draadbout

Polycarbonaat kanaalplatendak

XXL Direct levert professionele kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs, door ons is een zorgvuldige selectie gemaakt van materialen welke allemaal uit Europa komen, wij bieden 10 jaar garantie op het gehele dak. Het dak is UV- en hagelbestendig.

Onderstaand vindt u een opsomming van alle bij dit complete dak behorende artikelen in geval van blank aluminium keuze, bij RAL 7016 antraciet en RAL 9005 zwart zijn de onderdelen exact gelijk alleen zijn de profielen en de schroeven in kleur:

 • Polycarbonaat X-Wall kanaalplaten 16 mm: Voldoen volledig aan het bouwbesluit en zijn voorzien van CE markering, gewicht per m², 2,5 kg;
 • Aluminium bovenprofielen: Deze profielen dienen om de polycarbonaat platen vast te klemmen op de onderconstructie;
 • EPDM afdichtingsstrips: Speciaal in eigen huis ontwikkelde EPDM strip welke een samenstelling heeft die de polycarbonaat platen niet kan aantasten. Onze EPDM strips gaan vele tientallen jaren mee;
 • EPDM onderlegrubber: Speciaal in eigen huis ontwikkelde EPDM onderlegrubber welke een samenstelling heeft die de polycarbonaat platen niet kan aantasten. Onze EPDM onderlegrubbers gaan vele tientallen jaren mee;
 • Zelftappende houtschroeven: Verzinkte houtschroef met neopreen ring;
 • Aluminium eindstukje: Dient als afwerking maar ook om de kanaalplaten op hun plaats te houden;
 • RVS schroeven: RVS schroeven voor het vastzetten van de eindstukjes;
 • Aluminium F afwerkingsprofielen: Deze profielen dienen als afsluiting van het dak aan de linker en rechterzijde:
 • Anti stof tape open: Uiteraard leveren wij de enige echte anti stof tape. Zeer belangrijk onderdeel van een goed polycarbonaat kanaalplaten dak. Deze tape zorgt ervoor dat eventueel vocht (condens) weg kan uit de kanalen in de polycarbonaat plaat en er geen stof of insecten in kunnen komen. Toepassing aan de lage zijde van de kanaalplaat:
 • Anti stof tape dicht: Van dezelfde fabrikant, toepassing aan de hoge zijde van de kanaalplaat:
 • Aluminium U-profielen: Speciaal profiel welke, als afwerking, wordt toegepast aan de onderzijde van iedere plaat;
 • Aluminium muurprofiel: Dit profiel dient u op de muur of wand te monteren waar het dak tegen aan komt te staan;
 • EPDM rubberslab: Speciaal in eigen huis ontwikkelde EPDM rubberslab welke een samenstelling heeft die de polycarbonaat platen niet kan aantasten. Onze EPDM rubberslab gaat vele tientallen jaren mee;
 • Siliconenkit zuurvrij: Blauwschild siliconenkit, speciale kit welke de polycarbonaatplaten niet kan aantasten.

Toepassing

De toepassingsmogelijkheden voor douglas houten dak zijn eindeloos. Zo is deze te gebruiken als dak of afdak voor een terrasoverkapping, veranda, carport, aanbouw, serre, schuur, fietsoverkapping, fietsschuur, fietsenhok, fietsenberging etc.

Handleiding

Download hier de handleiding voor deze douglas houten terrasoverkapping.

Adobe PDF Handleiding douglas houten terrasoverkapping met kanaalplaten dak

Meer informatie
Algemene kenmerken
Garantie5 jaar
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Douglas houten terrasoverkapping op maat
Uw waardering