Compleet polycarbonaat kanaalplaten dak op maat

Beschikbaarheid: Op voorraad
Werkdagen vóór 15:00 besteld, levertijd 2 werkdagen

Dit polycarbonaat kanaalplaten dak wordt volledig naar wens op maat gemaakt. Wij snijden de kanaalplaten exact voor je op maat en zorgen dat de aluminium profielen ook netjes op maat gezaagd zijn. Alle benodigde onderdelen zoals rubbers en schroeven worden meegeleverd, het enige wat je hoeft te doen is het dak plaatsen!

Dit complete dak wordt geplaatst aan een muur of wand met naar keuze blanke, zwarte (RAL 9005) of antraciete (RAL 7016) aluminium profielen, en maak je een keuze tussen heldere of opaal witte kanaalplaten. De minimale breedte van het complete dak is 2,75 meter en maximaal 50,06 meter. Voor de diepte dien je minimaal 2 meter aan te houden en maximaal 5 meter.

Dit dak wordt inclusief alle benodigdheden en duidelijke gebruiksaanwijzing geleverd, hierdoor is het dak gemakkelijk in elkaar te zetten. Het dak wordt zonder onderconstructie geleverd. Het aanbevolen dakafschot is 8 graden. Tip: de breedte van de meegeleverde aluminium bovenprofielen is 65 mm, wanneer je liggers kiest van minimaal 65 mm breed, kijk je hier van onderen niet tegenaan.

Ben je op zoek naar een compleet dak met een Douglas houten onderconstructie? Kijk dan bij: Douglas houten terrasoverkappingen op maat.

 

Kiezen voor heldere of opaal witte polycarbonaat kanaalplaten?

Hoewel vaak voor heldere polycarbonaat kanaalplaten gekozen wordt, is dit niet altijd de beste keuze. Dit heeft te maken met hoeveel zonuren jouw terrasoverkapping krijgt. Met veel zon wordt het bij heldere platen al snel erg warm onder de overkapping. Bij opaal witte platen is dit beduidend minder. Ook de opaal witte kanaalplaten laten met een lichtdoorlatendheid van 55% nog voldoende licht door, hierdoor wordt het niet donker in bijvoorbeeld de woonkamer waar de terrasoverkapping tegenaan staat.

 

Waaruit bestaat dit complete polycarbonaat kanaalplatendak

Onderstaand vind je een opsomming van alle artikelen bijbehorend bij dit complete dak in de kleur antraciet RAL 7016. Bij de uitvoering in blank aluminium en zwart RAL 9005 zijn de geleverde onderdelen gelijk, maar uitgevoerd in de betreffende kleur. 

Dak tbv douglas overkapping alle artikelen

1. Zelftappende houtschroef mat antraciet RAL 7016: verzinkte houtschroef met neopreen ring.

2. RVS schroef mat antraciet RAL 7016 met EPDM ring, en Fischer DuoPower plug 6 x 30.

3. RVS schroeven mat antraciet RAL 7016: RVS schroeven voor het vastzetten van de eindstukjes.

4. Aluminium bovenprofielen mat antraciet RAL 7016: deze profielen dienen om de polycarbonaat platen vast te klemmen op de onderconstructie.

5. Aluminium F-profielen mat antraciet RAL 7016: deze profielen dienen als afsluiting van het dak aan de linker en rechterzijde.

6. Aluminium U-profiel mat antraciet RAL 7016: speciaal profiel dat als afwerking wordt toegepast aan de onderzijde van iedere plaat.

7. Aluminium eindstukje mat antraciet RAL 7016: dient als afwerking maar ook om de kanaalplaten op hun plaats te houden.

8 en 9. Polycarbonaat X-Wall kanaalplaten 16 mm: voldoen volledig aan het bouwbesluit en zijn voorzien van CE markering, gewicht per m²: 2,5 kg.

10. EPDM afdichtingsstrips: speciaal ontwikkelde EPDM strip welke een samenstelling heeft die de polycarbonaat platen niet kan aantasten. Onze EPDM strips gaan tientallen jaren mee.

11. EPDM onderlegrubber: speciaal ontwikkeld EPDM onderlegrubber welke een samenstelling heeft die de polycarbonaat platen niet kan aantasten. Onze EPDM onderlegrubbers gaan tientallen jaren mee.

12. Anti stof tape open: heel belangrijk onderdeel van een goed polycarbonaat kanaalplaten dak. Deze tape zorgt ervoor dat eventueel vocht (condens) weg kan uit de kanalen in de polycarbonaat plaat en er geen stof of insecten in kunnen komen. Toepassing aan de lage zijde van de kanaalplaat.

13. Anti stof tape dicht: toepassing aan de hoge zijde van de kanaalplaat.

14. Aluminium muurprofiel mat antraciet RAL 7016: dit profiel dien je op de muur of wand te monteren waar het dak tegenaan komt te staan.

15. EPDM rubberslab: speciaal ontwikkelde EPDM rubberslab welke een samenstelling heeft die de polycarbonaat platen niet kan aantasten. Onze EPDM rubberslab gaat tientallen jaren mee.

Siliconenkit zuurvrij: Blauwschild siliconenkit, speciale kit welke de polycarbonaatplaten niet kan aantasten.

 

Handleiding

Download hieronder de handleiding voor dit polycarbonaat kanaalplaten dak:

Adobe Gebruiksaanwijzing polycarbonaat kanaalplaten dak

 

Heb je nog vragen over dit dak? Kijk vooral even bij onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice, we helpen je graag!

Meer informatie
Product Details
KleurLicht taupe
Algemene kenmerken
Soort dakAan muur Garantie5 jaar
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Compleet polycarbonaat kanaalplaten dak op maat
Uw waardering