Waarom een terrasoverkapping een goed idee is

Waarom een terrasoverkapping een goed idee is

 

Hoewel het plaatsen van een (terras)overkapping vooral in de warmere maanden van het jaar plaatsvindt, is het juist óók in de herfst en winter een heel goed idee. In deze blog hebben we 5 redenen voor je opgesomd waarom een overkapping de perfecte toevoeging is aan jouw tuin.

Benieuwd naar het product?

Bekijk terrasoverkapping
 

Je zit lekker droog en warm

Met het Nederlandse klimaat zijn we helaas vaker wel dan niet toegewezen aan een gure regenbui. Een terrasoverkapping biedt hierbij de oplossing: je zit altijd droog en omdat hij wat extra warmte vasthoudt ook nog eens lekker warm. Nog een extra bijkomend voordeel is dat je waarschijnlijk een stuk vaker buiten in de frisse lucht te vinden bent.

Laat je tuinset staan

Doordat een terrasoverkapping regen tegenhoudt, blijven je tuinset en de kussens ook droog. Zo hoef je in ieder geval niet meer te rennen om snel de kussens op te ruimen zodra de eerste regendruppels beginnen te vallen. Ook kun je hierdoor, omdat alles onder de terrasoverkapping droog blijft, ’s winters je tuinset laten staan. Dit scheelt weer een hoop opbergruimte in je schuur of garage.

Een mooie uitstraling

Een terrasoverkapping is niet alleen praktisch, maar geeft ook een mooie uitstraling aan je tuin. Hang bijvoorbeeld verlichting op of kleed het aan met wat leuke planten. Nog een optie is om er een buitenkeuken onder te plaatsen zodat je het hele jaar door indruk kan maken met jouw barbecue kunsten!

De terrasoverkapping is zo geplaatst

Het lijkt misschien een flinke klus, maar doordat de terrasoverkapping als bouwpakket inclusief álle benodigdheden geleverd wordt, is de overkapping super gemakkelijk te plaatsen.

Maak de overkapping helemaal naar wens

Bij XXL Direct hebben we terrasoverkappingen in meerdere smaken. Zo kun je kiezen uit één van de standaard beschikbare maten of laat hem volledig op maat maken zodat hij perfect bij jouw tuin past. Kies vervolgens de kleur van het frame en de lichtdoorlatendheid en kleur van het dak. Ook kun je natuurlijk de terrasoverkapping direct in de beits zetten en hem zo elke gewenste kleur geven.

 

Doe je graag nog meer inspiratie op voor wat er allemaal mogelijk is met onze terrasoverkappingen? Neem dan vooral een kijkje op onze Instagram en/of Facebook. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice, we helpen je graag!

Lees ook deze artikelen