Daktrimmen en EPDM daktrimmen

Standaard Daktrimmen en EPDM daktrimmen

Een aluminium daktrim wordt gebruikt om de rand van uw dak esthetisch af te werken en is een noodzakelijkheid als u uw dak goed tegen weersinvloeden, als storm en regen, wenst te beschermen. Een daktrim voorkomt ook dat ongedierte en gevogelte zich in de randen van uw dak en onder uw dakbedekking gaan vestigen. Met een goede daktrim investeert u dus in de levensduur van uw dak, voorkomt u lekkage en werkt u uw dakrand goed en netjes af.

Standaard daktrimmen

Standaard daktrimmen zijn gemaakt om te worden toegepast op bitumineuze en EPDM daken. Doorgaans legt u de bitumen tot aan de dakrand, waarna u de standaard daktrim daarop vastschroeft. Als laatste bevestigt u een strook bitumen op de rand van het dak en de daktrim. 

Als u de standaard daktrimmen wilt toepassen op een EDPM dak, dan is dat mogelijk. Bij voorkeur legt u dan het EPDM tot aan de dakrand en schroeft u de standaard daktrim daarop vast met speciale daktrimschroeven. Het is wel essentieel dat u ril EPDM kit aanbrengt onder de daktrim aan de zijde van het dak tegen waterslag, alvorens u deze vastschroeft. 

De standaard profielen zijn 2,5 meter lang en worden geleverd inclusief een los verbindingsstukje. Als u er hiervan meer nodig heeft, kunt u deze separaat bijbestellen. Voor de buiten- en binnenhoeken van uw dak zijn speciale gelaste hoekstukken beschikbaar. De standaard profielen worden geleverd in de uitvoering blank aluminium. De profielen in een maat van 60 mm x 64 mm zijn eveneens leverbaar in; daktrim zwart RAL 9005, daktrim zwartgrijs RAL 7021, daktrim antraciet RAL 7016 en daktrim wit RAL 9010.

Naast de rechte daktrimmen bieden wij ook de zogenaamde kraal. Dit is een dakrandprofiel met een ronding aan de zichtzijde. Deze kraal daktrim bieden wij zowel in blank aluminium als in zwart RAL 9005. Altijd uit voorraad leverbaar, kijk verder voor de Kraal daktrimmen.

Knelprofiel

Een aluminium knelprofiel wordt toegepast om een aansluiting te maken tussen uw dakbedekking (EPDM of bitumen) en een opgaande muur of schoorsteen. De knelprofielen hebben een standaard lengte van 2,5 meter. Let op dat in het geval van een EPDM dak, u een ril EPDM kit aanbrengt tussen de EPDM folie en het profiel. Dit enkelvoudige profiel is voorzien van ribbels om de dakbedekking te borgen en 13 schroefgaten (6mm). U kunt desgewenst voor de montage onze daktrimschroeven gebruiken (eventueel benodigde muurpluggen worden niet bijgeleverd). Na montage brengt u eveneens een randje kit aan tussen de schuine bovenzijde van het knelprofiel en de muur.

Kwaliteit

De daktrimmen die XXL Direct aanbiedt zijn van premium kwaliteit en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De aluminium profielen zijn zeer duurzaam, onderhoudsarm en recyclebaar; 95% van het materiaal kan worden hergebruikt. De garantietermijn op de aluminium daktrimmen bedraagt 5 jaar.