Daktrimmen en EPDM daktrimmen

Standaard Daktrimmen en EPDM daktrimmen

Een aluminium daktrim wordt gebruikt om de rand van jouw dak netjes af te werken en is ook noodzakelijk als je jouw dak goed tegen weersinvloeden, zoals storm en regen, wenst te beschermen. Een daktrim voorkomt ook dat ongedierte en gevogelte zich in de randen van het dak en onder de dakbedekking gaan vestigen. Met een goede daktrim investeer je dus in de levensduur van het dak, voorkom je lekkage en werk je de dakrand goed en netjes af.

Standaard daktrimmen

Standaard daktrimmen zijn gemaakt om te worden toegepast op bitumen en EPDM daken. Doorgaans leg je de bitumen tot aan de dakrand, waarna je de standaard daktrim daarop vastschroeft. Als laatste bevestig je een strook bitumen op de rand van het dak en de daktrim. 

Als je de standaard daktrimmen wilt toepassen op een EDPM dak, dan is dat mogelijk. Bij voorkeur leg je dan het EPDM tot aan de dakrand en schroef je de standaard daktrim daarop vast met speciale daktrimschroeven. Het is wel essentieel dat je een ril EPDM kit aanbrengt onder de daktrim aan de zijde van het dak tegen waterslag, alvorens je deze vastschroeft. 

De standaard profielen zijn 2,5 meter lang en worden geleverd inclusief een los verbindingsstukje. Als je er hiervan meer nodig hebt, kun je deze separaat bijbestellen. Voor de buiten- en binnenhoeken van jouw dak zijn speciale gelaste hoekstukken beschikbaar. De standaard profielen worden geleverd in de uitvoering blank aluminium, zwart RAL 9005, zwartgrijs RAL 7021 en antraciet RAL 7016. De profielen in een maat van 60 mm x 64 mm zijn leverbaar in: blank aluminumdaktrim zwart RAL 9005, daktrim zwartgrijs RAL 7021, daktrim antraciet RAL 7016 en daktrim wit RAL 9010.

Naast de rechte daktrimmen bieden wij ook de zogenaamde kraal. Dit is een dakrandprofiel met een ronding aan de zichtzijde. Deze kraal daktrim bieden wij zowel in blank aluminium als in zwart RAL 9005. Altijd uit voorraad leverbaar, kijk verder voor de kraal daktrimmen.

Knelprofiel

Een aluminium knelprofiel wordt toegepast om een aansluiting te maken tussen jouw dakbedekking (EPDM of bitumen) en een opgaande muur of schoorsteen. De knelprofielen hebben een standaard lengte van 2,5 meter. Let op dat je in het geval van een EPDM dak, een ril EPDM kit aanbrengt tussen de EPDM folie en het profiel. Dit enkelvoudige profiel is voorzien van ribbels om de dakbedekking te borgen en 13 schroefgaten (6mm). Je kunt desgewenst voor de montage onze daktrimschroeven gebruiken (eventueel benodigde muurpluggen worden niet bijgeleverd). Na montage breng je eveneens een randje kit aan tussen de schuine bovenzijde van het knelprofiel en de muur.

Kwaliteit

De daktrimmen die wij aanbieden zijn van premium kwaliteit en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De aluminium profielen zijn zeer duurzaam, onderhoudsarm en recyclebaar; 95% van het materiaal kan worden hergebruikt. De garantietermijn op de aluminium daktrimmen bedraagt 5 jaar.