Zo eenvoudig is het monteren van een wandpaneel

Zo eenvoudig is het monteren van een wandpaneel

 

Het monteren van onze marmer- of betonlook wandpanelen is echt een fluitje van een cent. Zelfs zonder kluservaring kan jij een ruimte binnen één dag transformeren. Je hebt de keuze om de wandpanelen af te werken met afwerkingsprofielen of met transparante siliconenkit, in deze blog bespreken we deze laatste variant.

Nadat je de wandpanelen hebt opgemeten en wij ze op maat gezaagd bij je thuis geleverd hebben, kun je beginnen met het monteren. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk?

Benieuwd naar het product?

Bekijk marmerlook wandpanelen
 

Voorbereiding

Als eerste de voorbereiding: voordat je begint is het belangrijk dat de ondergrond, of deze betegeld is of niet, goed schoon, droog en vetvrij is. Dit zorgt er namelijk voor dat de kit, waarmee je het wandpaneel monteert, goed hecht en de wandpanelen geen kant meer op kunnen!

 

Uitsparingen

Vervolgens maak je eventuele uitsparingen en/of gaten in het wandpaneel voor bijvoorbeeld het toilet of de douchekop. Doe dit met een boor of decoupeerzaag. Zaag rustig door het wandpaneel met een fijngetande zaag op lage toeren en zorg ervoor dat het paneel niet kan trillen en stevig ligt, dan krijg je het mooiste resultaat. Ga je een volledig vlakke muur bekleden? Dan kun je deze stap overslaan.

 

Plaatsing

Nu ben je toe aan het plaatsen van het wandpaneel. Controleer eerst of het paneel past op de plek waar je deze wil plaatsen. Heb je uitsparingen gemaakt? Breng dan eerst een dunne ril siliconenkit 0,5 cm vanaf de rand om deze uitsparing aan. Hierna breng je op de achterzijde van de plaat óf op de muur in verticale banen dunne lijnen (2 à 3 mm dik) High Tack kit aan. Doe dit met 0,5 cm afstand langs de rand en met 20 cm afstand tussen de banen.

Plaats het paneel tegen de wand en houd 3 mm afstand tussen het paneel, de vloer, het plafond en de wand. Dit doe je omdat de panelen nog wat kunnen uitzetten met warmte. Met de afstand tussen de panelen hebben ze hier genoeg ruimte voor en blijven ze netjes op hun plek.

 

 

Afwerking

Nu je de wandpanelen geplaatst hebt, rest alleen de afwerking nog. In dit geval doen we dit met onze Blauwschild siliconenkit. Zo krijg je een super strak resultaat en ben je er zeker van dat er geen vocht tussen of achter de panelen kan komen. Breng de kit rondom alle randen en tussen de wandpanelen aan en laat het goed drogen. Haal als laatste de beschermfolie van de wandpanelen, zodat je kan gaan genieten van het mooie eindresultaat! 

 

Badkamer met wandpanelen Aosta en Lecco

Badkamer met wandpaneel Milano

Toilet met wandpaneel Rocca

Klik wandpanelen monteren?   

Bij XXL Direct hebben we naast onze reguliere wandpanelen, ook wandpanelen met een kliksysteem in het assoritment. Deze zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en hebben een andere manier van monteren. In deze handleiding staat het stap voor stap beschreven.

Voor meer informatie over de wandpanelen kun je terecht op onze website of neem contact op met onze klantenservice, we helpen je graag! 

Lees ook deze artikelen