Douglas houten overkapping op maat

Beschikbaarheid: Op voorraad
Werkdagen vóór 15:00 besteld, levertijd 2-3 werkdagen
Meer maatwerk mogelijkheden?

Bij XXL Direct maken wij jouw Douglas houten overkapping precies naar wens voor jou op maat! Het enige wat je hoeft te doen is aan ons de maten doorgeven en wij zorgen ervoor dat er een compleet bouwpakket bij jou thuis geleverd wordt.  

Wij zorgen er dus voor dat jouw hierboven samengestelde Douglas houten overkapping tot op de cm nauwkeurig op maat wordt gemaakt. Alle zwaluwstaarten, inkepingen en verbindingen zijn allemaal exact op de juiste plek aangebracht. Ook wordt het, indien van toepassing, gekozen Zweeds rabat voor de wanden samen met het bijbehorende regelwerk netjes op maat gezaagd. Het hout wordt geschaafd en bewerkt zodat je geen ruw hout met splinters ontvangt. Zo kun je het hout eventueel direct in de beits zetten om de overkapping een eigen kleur te geven.

De Douglas houten overkapping wordt als een compleet bouwpakket bij je thuis geleverd. Echt alle benodigdheden zijn hierbij inclusief zoals: benodigde schroeven, aluminium daktrimmen, vliegvuurbestendig EPDM dakbedekking en bijbehorende contactlijm. Een compleet doe-het-zelf pakket dus, dat je met de bijgeleverde handleiding gemakkelijk in elkaar zet!

 

Alle onderdelen van een op maat gemaakte Douglas overkapping: 

Douglas houten onderconstructie

Staanders: 14,5 cm x 14,5 cm, geschaafd Douglas hout. Het aantal staanders dat je ontvangt is altijd gelijk aan het aantal staanders dat zichtbaar is in de 3D weergave bij het samenstellen van jouw overkapping. De staanders zijn voorzien van een hoek- of brede-verbinding voor eenvoudige montage van de ringbalk en hebben een boorgat in de onderzijde voor het monteren van een eventuele poer.

Douglas houten staander hoek verbindingDouglas hout staander brede verbinding

 

Ringbalken: 6,5 cm x 19,5 cm, geschaafd Douglas hout. De ringbalken zijn allemaal voorzien van ingefreesde inkepingen voor een snelle en stevige montage van de liggers en eventuele overstekdelen. Bij een breedte van de overkapping van meer dan 4 meter bestaat de ringbalk uit 2 of meer delen die zijn voorzien van een haaklas. 

Douglas hout haaklas verbinding in ringbalk

Liggers: 6,5 cm x 14,5 cm, geschaafd Douglas hout. Alle liggers, ook wel gordingen genoemd, zijn voorzien van inkepingen voor directe en juiste montage op de ringbalken. Tevens zijn alle liggers voorzien van inkepingen, waardoor de meegeleverde vogelschotten zonder schroeven kunnen worden geplaatst tussen de liggers.

Douglas houten ligger met inkeping voor ringbalk en vogelschot

Sponningsplanken: 1,9 cm x 18 cm, geschaafd Douglas hout. De sponningsplanken gebruik je om het dak van de overkapping te maken, samen met de meegeleverde schroeven. De sponningsplanken hebben wij nog niet op maat gezaagd, de reden hiervoor is dat wanneer de overkapping eventueel niet exact haaks staat, op maat gezaagde planken niet mooi zouden passen. Nu de planken wat te groot zijn kun je ze na het monteren precies passend afzagen met een hand-, cirkel- of decoupeerzaag. 

Sponningsplank douglas hout met vellingrand 19 x 180

Boeidelen: 1,9 cm x 19,5 cm, geschaafd Douglas hout. De boeidelen monteer je met schroeven aan de kopse kant van de liggers of aan de zijkant op meegeleverde klossen. De boeidelen zijn nog niet op maat gezaagd om dezelfde reden als de sponningsplanken.

Douglas hout boeideel geschaafd 19 x 195

Sierlijsten: 1,9 cm x 6 cm, geschaafd Douglas hout. De sierlijsten monteer je aan de bovenzijde op het boeideel waardoor je voldoende dikte hebt om een daktrim aan te brengen. Sierlijsten monteer je met schroeven van binnenuit op het boeideel. De sierlijsten zijn nog niet op maat gezaagd om dezelfde reden als de sponningsplanken.

Douglas hout sierlijst, geschaafd 19 x 60 mm

Wanden

Wanneer je ook wanden bij jouw overkapping hebt besteld, ontvang je de volgende onderdelen: 

Regels: 4,5 cm x 7 cm, geschaafd Douglas hout. Zowel de horizontale als verticale regels zijn precies op maat gemaakt en voorzien van inkepingen voor een snelle montage.

Douglas houten regel 45 x 70 mm

Zweeds rabat: 1,2/2,6 cm x 17,5 cm, geschaafd Douglas hout. Je ontvangt naar keuze blank of zwart rabat. Deze zijn door ons op maat gezaagd zodat ze direct op het aangebrachte regelwerk kunnen worden gemonteerd. Heb je ook een deur meebesteld? Dan zijn de rabatdelen voor die wand passend voor de totale breedte van deze wand, maar nog niet voor de deur. Dit doen we bewust, zodat je zelf de plaats van de deur in de wand kunt bepalen. 

Douglas hout Zweeds Rabat-Potdeksel 12 26x175 werkende breedteDouglas hout Zweeds Rabat-Potdeksel Zwart 12 26x175 werkende breedte

Deur: 100 cm x 214,5 cm, geschaafd Douglas hout. Bij het bestellen van de deur heb je zelf de keuze of je het meegeleverde deurbeslag verzinkt of zwart gespoten wilt ontvangen. De deur kan naar keuze links- of rechtsdraaiend worden toegepast.

Douglas houten deur enkel, inclusief blank beslagDouglas houten deur enkel, inclusief zwart beslag

 

EPDM dakbedekking en daktrimmen

Heb je gekozen voor een overkapping inclusief EPDM dakbedekking dan ontvang je de volgende onderdelen: 

EPDM dakbedekking + dakdoorvoer: 1,14 mm dik EPDM dakfolie met een vliegvuurbestendige laag. Deze dakbedekking is al voor je op maat gesneden en wordt met voldoende spuitlijm geleverd zodat je jouw dak netjes en snel kunt aanbrengen. Tevens wordt een dakdoorvoer met een diameter van 7,5 cm meegeleverd.

EPDM Dakfolie 1,14 mm vliegvuurbestendig

Daktrimmen: 4,5 x 4,5 x 250 cm aluminium daktrimmen met 4 buitenhoeken en koppelstukjes. Bij het samenstellen van jouw overkapping heb je zelf de keuze of je blanke, zwarte (RAL 9005) of antraciete (RAL 7016) daktrimmen kiest. 

Daktrim 45 x 45 blank aluminiumDaktrim 45 x 45 antraciet RAL 7016 Daktrim 45 x 45, zwart RAL 9005

Fundering

Betonpoeren: 15 x 15 x 58 cm antraciete betonpoeren met ingestort M16 draadeinde. Ook zijn deze voorzien van een handig in hoogte verstelbare bevestigingsplaat.

Betonpoer antraciet 150x150x580 met facetrand en stelplaat

Funderingsbalk kunststof: 300 x 7 x 4 cm. Aanrader als bescherming van het regelwerk en rabatten tegen optrekkend vocht. Deze zwarte funderingsbalk zaag je eenvoudig in het werk op maat.

Handleiding

Download hier de handleiding voor deze Douglas houten overkapping.

Adobe PDF Handleiding Douglas houten overkapping

 

 

Meer informatie
Algemene kenmerken
Garantie5 jaar
Schrijf uw eigen review
Je plaatst een review over:Douglas houten overkapping op maat
Jouw waardering